Home
Rezervatia geologica
Biserica
Capela
Manastirea
Scoala
Muntii
Caminul Cultural
Muzeul

 

 

Link-uri utile:

Sibiu
Muntii Fagaras
Mers trenuri
Harta
 

 

 

 

Capela sf. Ierarh Nicolae

  Capela este situata in incinta Centrului Scolar pentru Educatie Incluzivă din Turnu Rosu. A fost infiintata in 22 Iulie 2004, cu binecuvantarea PS Visarion Rasinareanu din dorinta regretatului preot Petru Oltean, pe atunci profesor de religie in Centrul Scolar, cu acceptul D-nei Mihaela Miron, director al C.S.E.I. Turnu Rosu. La aceasta capela, pana in anul 2010 nu s-au putut oficia Sfintele Slujbe decat ocazional, nefiind numit preot special pentru acest altar. Din luna mai 2010, odata cu instalarea cu titlu onorific a pr. Ioan Cristian Nicolae din Turnu Rosu, aici se oficiaza Sfinta Liturghie duminica si la sarbatori.

   In Raportul sau de activitate catehetica, preotul Cristian povesteste despre acest sfant lacas:

"...din data de 09.05.2010, odata cu instalarea mea ca preot onorific la acest Sfant Altar, Duminica de Duminica si sarbatoare de sarbatoare, Dumnezeu, in cadrul Sfintei Liturghii, incalzeste sufletele fiecarui copil prin dragostea Lui nemarginita, caci la fiecare Sfanta Liturghie, copiii din cadrul Centrului Scolar sunt prezenti in numar mare, insotiti de personalul Centrului.. Deoarece Capela este aflata la subsolul cladirii, am dorit sa o infrumusetez, sa o transform intr-un “colt de Rai”, pentru a-l avea si mai mult pe Dumnezeu, dar si pe Sfintii sai in mijlocul nostru si in privirile copiilor. Astfel, am inceput pictura in toamna anului 2010, dupa pregatirea peretilor si a tavanului care erau strict necesare.   

De cand se oficiaza cu regularitate Sfanta Liturghie in aceasta Capela, la Centru Scolar pentru Educatie Incluziva Turnu Rosu se traieste cu adevarat o viata mai religioasa decat inainte, in sensul ca se mananca in fiecare miercuri si vineri mancare de post, iar in posturile de peste an copiii Centrului se spovedesc si se impartasesc cu Trupul si Sangele Mantuitorului  Hristos. 

Bucuria acestor copii si dragostea lor pentru aceasta Capela se simte prin prezenta lor la slujbele ce se oficiaza atat la Sarbatorile de peste an si in Duminici, dar mai ales la Sarbatorile mari ale crestinatatii cum este Craciunul sau Invierea Domnului , sarbatori la care unii dintre ei au participat pentru prima data in viata."

 

Capela are doua hramuri, find inchinata Sfantului Ierarh Nicolae si Sfintei Mironosite Maria Magdalena. Aici, copiii care invata in Centru si cei fara familii care locuiesc aici  isi gasesc un refugiu spiritual si inlocuiesc dragostea materna cu dragostea desavarsita a adevaratului Parinte, Dumnezeu.

Multi credinciosi din comuna participa aici la sfanta Liturghie si fac donatii pentru pictura capelei.

 

 

 

 

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a sfinţit pictura Capelei in data de 18 ianuarie 2015. In soborul de preoţi s-au aflat protopopul de Avrig, Vasile Gafton, slujitorul capelei, părintele Cristian Nicolae, preotul paroh din Turnu Roşu, Mihai Vrânceanu şi părintele Marius Munteanu de la Parohia Marpod, protopopiatul Agnita. Ierarhul a sfinţit pictura interioară realizată în perioada trecută şi a binecuvântat celelalte lucrări de înfrumuseţare a capelei.

 

 

Prezentarea capelei - Preot Nicolae Cristian - octombrie 2014 - Video

 

 

 

Home | Rezervatia geologica | Biserica | Capela | Manastirea | Scoala | Muntii | Caminul Cultural | Muzeul

                                                

                                                 Realizare - grafica - foto - Dan Hodorogea - www.hasu.ro